Слабата военна тактика и подценяването на украинската армия е довело до

...
Слабата военна тактика и подценяването на украинската армия е довело до
Коментари Харесай

Установиха идентичността на 21 700 убити руски войници

Слабата военна тактика и подценяването на украинската войска е довело до големи човешки загуби измежду съветските бойци.

Засега Кремъл не афишира никакви данни за понесените загуби, с цел да не провокира вътрешно неодобрение в Русия.

Използвайки открити източници, BBC Russia и съветската самостоятелна медия " Медиазона " откриха идентичността на 21 700 съветски бойци, убити във войната в Украйна. Медиите правят броене на починалите име по име. От тeзи бойци най-малко 3401 са членове на елитните сили на Русия, в това число офицери от разузнаването, съветската национална армия, парашутисти, морски пехотинци и водачи, съобщи Актуално.

BBC и " Медиазона " настояват, че съгласно най-консервативните оценки Русия може би е изгубила към 43 400 души. В същото време общите безвъзвратни загуби на Москва, които включват ранени, убити или изчезнали, може да възлизат на 195 000 души. 14 месеца след началото на войната броят на съветските военни жертви, доказан от открити източници, от дълго време е надхвърлил публично доказания брой на починалите руски бойци по време на деветгодишната война в Афганистан. От 1979 година до 1989 година в Афганистан са убити над 15 000 руски бойци.

Според американски и други западни публични лица броят на убитите и ранените съветски бойци в Украйна може да наближава 200 000 души.

Длъжностните лица предизвестяват, че е извънредно мъчно да се направи оценка на жертвите, изключително тъй като се счита, че Русия постоянно занижава броя на своите починали и ранени във войната.

Според Генералния щаб на Украйна - към 29 април са били убити 190 040 съветски бойци.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР